

Hvis du ønsker at uddanne dig til maskinmester, er det helt sikkert et fag, som du har stor interesse i. Hvis du ikke føler, at du kender særligt meget til selve uddannelsen, kan det være en fordel, hvis du undersøger dette, så du har helt styr på, hvordan den forløber sig. Læs videre her for at blive lidt klogere på uddannelse til maskinmester.
Løn under og efter uddannelsen
Når man skal lære mere om uddannelsen til maskinmester, er der forskellige ting, der kan undersøges. En af dem er noget som løn under og efter uddannelsen – lær også mere om dette her – hvad tjener en maskinmester? Dette er nemlig for langt de fleste noget, der er rigtigt relevant. Under uddannelsen til maskinmester har du mulighed for at modtage SU. Som udeboende er satsen på SU 6.589 kroner før skat, og det er derfor et beløb som dette du kan forvente at modtage, mens du er under uddannelse.
Under uddannelsen vil du også komme i praktik, hvor der i nogle tilfælde vil være mulighed for at få praktikløn. Når du er nyuddannet maskinmester, vil du i gennemsnit som offentligt ansat modtage 43.937 kroner om måneden. Som privatansat lyder gennemsnitslønnen 42.965 kroner. Det er altså dette du kan forvente at tjene både under uddannelsen, men også som nyuddannet maskinmester.
Overvej uddannelsessted
Hvis du ønsker at uddanne dig som maskinmester, er det selvfølgelig også vigtigt, at du finder det uddannelsessted, som du vil på. Du kan tage en professionsbachelor som maskinmester flere forskellige steder i landet – blandt andet København, Viborg, Esbjerg, og Frederikshavn.
Tag derfor til overvejelse, hvilke af de mulige uddannelsessteder der passer dig bedst, så du kan vælge det sted, du gerne vil uddanne dig. Dette er altså guiden til dig, der ønsker at uddanne sig som maskinmester.