Giv dit barn lysten til at lære

Børn er forskellige og derfor er der også forskellige måder, de lærer på. Vil du gerne have nogle gode idéer med på vejen i forhold til gode læringsmetoder til børn, så du bedre kan finde vejen til dit barns bedste måde at lære på, så læs med her.

Lad børnene bruge fantasien, mens der fortælles

Der er ikke to børn, der er ens, og der er derfor ikke én måde at lære tingene på. Nogle børn lærer eksempelvis bedst ved at læse, mens andre lærer lettere gennem bevægelse. 

 

Børn er også meget visuelle, så hvis dit barn f.eks. skal lære nyt om stjernehimlen og planeterne ude i rummet, er teleskoper og sene aftener under åben himmel en fantastisk indgangsvinkel. 

Afprøv forskellige læringsmetoder

Børn kan lære på mange forskellige måder, og det er derfor vigtigt, at du ved, hvilken læringsmetode, der fungerer bedst for dit barn, så du kan give dit barn den nødvendige hjælp og støtte. Bliv klogere på de forskellige metoder her.

 

Nogle børn lærer også bedst ved at få tingene fortalt. Denne metode vil kræve, at du har ekstra tid i din kalender til at snakke med dit barn om lektierne og bruge tid på at fortælle dit barn om det, der i relation heraf er behov for at vide.

 

Andre børn er mere visuelle, når de skal lære, hvor det er en fordel, hvis du evt. kan lave en illustration af det, de har svært ved at forstå. Hvis dette virker tidskrævende, kan du evt. se, om du ikke kan finde en illustration på nettet eller lignende. Nogle børn trives også med at røre ved tingene, da det hjælper dem med at lære, og så er der selvfølgelig også de børn, der lærer ved at bruge hele kroppen, hvor det er vigtigt at være aktiv, når der skal læres.

 

Der findes altså forskellige måder, hvorpå børn kan lære, og du gør klogt i at afprøve de forskellige metoder med dit barn. På denne måde vil lektielæsningen blive meget nemmere og sjovere.

 

Desværre rummer den almindelige folkeskole ikke ressourcerne til at kunne tilgodese alle de forskellige metoder, der er for at lære, for selv om at der er noget, der er rigtigt for dit barn, så vil der helt sikkert også være børn i klassen, der lærer anderledes end dit barn. Alligevel er det vigtigt at vide, hvordan dit barn lærer bedst, så du kan give det den rette støtte, når det er tid til at kigge på lektierne.