Tre tips: Ved du hvad du skal gøre i tilfælde af flåtbid?

Nogle gange er husdyr så uheldige at blive bidt af en flåt for eksempel efter en hyggelig gåtur i skoven. Heldigvis kan du selv gøre noget i behandlingen hvis dit husdyr skulle være så uheldig at være blevet bidt af en flåt. Hvis du synes at det lyder relevant for dig, så kan det være en god ide at læse med videre her. Her kommer der nemlig tre tips til dig, der gerne vil vide hvad man kan gøre i tilfælde af flåtbid på husdyr såsom hunde eller katte.

Få behandling for bid af flåt

Hvis du søger efter råd til behandling af flåtbid til for eksempel hunde, så kan et sted at starte være på et apotek enten online eller i en fysisk butik såsom en dyrehandler. Her står der personale klar til at hjælpe dig hen mod en behandling, som forhåbentlig kan hjælpe dig. Der findes for eksempel produkter som du kan købe til dit husdyr i tilfælde hvor du ønsker at forebygge mod flåtbid. Disse produkter gør at risikoen for at blive ramt af flåtbid mindskes for dit husdyr. Det kan for nogen føles som en tryghed.

Hvordan kan du opsnappe symptomerne?

Som ejer af et husdyr kan det variere hvordan du kan opdage et flåtbid på dit dyr. Det kan være at du tilfældigt opdager flåten efter en gåtur i skoven med det blotte øje, eller måske opdager du at for eksempel din hund oplever kløe og irritation på et bestemt område hvor flåten har sat sig fast.

Flåtbid kan altså opdages på forskellige måder, alt efter hvordan dit husdyr reagerer på flåtbidet.

Søg ekspertråd, hvis du er i tvivl

Det er som i mange andre tilfælde altid en god ide at opsøge ekspertråd hvis der er noget som du er i tvivl om.