Få overblik over medicinsk udstyr til endoskopi

Er du ansvarlig for indkøb til medicinske formål? Det kan være på en sygehusafdeling eller en privat lægeklinik, det er relevant – det betyder i grunden ikke så meget. Det vigtige er, at I har fokus på at få indkøbt udstyr, der er i høj kvalitet, så I ved, at I kan udføre jeres opgaver ordentligt og uden slinger i valsen. I kan se flere forskellige endoskoper her.

Det kan være relevant for jer at kigge både på gastroskoper og kolonoskoper, alt efter til hvilket formål, de skal bruges – der er nemlig ikke tale om det samme udstyr. I kender formentlig allerede til egenskaberne ved de forskellige former for udstyr, men derfor kan det alligevel lige at bruge noget tid på at sætte sig ind i det, når man står med det. Udstyret til endoskopi kan have ændret sig, siden I sidst havde brug for at købe det ind.

Tilbehør til udstyret

Det er naturligvis ikke kun selve endoskoperne, I har brug for at have i indkøb. Det er lige så vigtigt at have det tilbehør og ekstra dele, der hører til. Det gælder blandt andet injektionsnåle og slanger, som I skal bruge. Det er rart at have indkøbt det hele ét sted, så I har det samlet. På den måde er det også nemmere at sikre sig, at tingene passer sammen, ligesom det giver et større overblik.

Som med alt andet i sundhedssektoren er desinfektion og rengøring alfaomega, når man har med patienter at gøre. Ved en endoskopi er det vigtigt, at alt, der arbejdes med, er sterilt, så I mindsker risikoen for infektion mest muligt. Derfor er der da også udviklet specialrengøringsmidler til netop de forskellige former for udstyr til blandt andet endoskopi, så I ved, I kan arbejde med det på en sikker måde, der er god for både jer og patienten.