Pas godt på din hjerne – og se klog ud

Hvorfor er det klogt at køre med cykelhjelm? Fordi du elsker din hjerne og gerne vil beskytte den, så den kan fungere i mange år endnu. Så du ser aldrig dum ud med en hjelm på, men kan hurtigt komme til at se dum ud uden.

Cykelhjelmens vigtigste opgave er at passe på din hjerne. Den kan beskytte dit hovede mod de værst tænkelige skader i et trafikuheld. “Åbent kraniebrud” og “hjerneskade” lyder noget værre end “cykelhjelm”.

Spar penge uden at spare på sikkerheden

Der findes rigtig mange cykelhjelme på markedet, og de kommer i mange forskellige prislag. Men det er langt fra altid den dyreste hjelm, der er den bedste. Det er en skrøne, at dyre hjelme beskytter bedre.

Du kan sagtens finde en billig cykelhjelm, der lever op til alle EU’s sikkerhedsgodkendelser. Kig efter CE-godkendelsen EN1078 – det er din garanti for, at hjelmen er sikker.

Pasformen er vigtigere end prisen

Når du skal købe en ny cykelhjelm, betyder det mere, at hjelmen sidder rigtigt, end at den er dyr og smart. Din hjelm skal have den rigtige størrelse og pasform til dit hovede, så den kan beskytte ordentligt.

Har du din cykelhjelm siddende for langt ned over øjnene eller om i nakken, er det en falsk sikkerhed, og der kan faktisk være risiko for kvælning – ikke lige tanken med en cykelhjelm. Den beskytter heller ikke dit hovede, hvis den hænger på cykelstyret.

Så se at få spændt cykelhjelmen! Det er din hjernes eneste beskyttelse i trafikken.

Pas godt på de mindste i familien

Har du en baby med på cyklen, er det selvfølgelig mindst lige så vigtigt med en babyhjelm. Du kan finde cykelhjelm til baby ned til omkring 6 måneder. Så kan de mindste også komme sikkert frem i trafikken.