Er der sparet nok op til næste års festival?

musik

Festivaler bliver igen en ting. Der kom en lille smagsprøve på festivalerne i sommer, men ikke i nærheden af det, vi kan vente til næste år.

Som det ser ud nu, skulle der ikke være noget, der forhindrer en festival til næste år. Det betyder altså, at vi igen kan begynde at glæde og til næste sommer.

Denne gang ser det dog ud til, at vi rent faktisk får den sommer, vi går og glæder os til. Hvis ikke, er vi snart blevet eksperter i at udskyde forventningens glæde.

Tid til at slå hjernen fra

Festivaler er et skørt fænomen. Det er slet ikke nyt, men kan spores helt tilbage til middelalderen og i nogle lidt anderledes former endnu længere tilbage.

Helt grundlæggende skal der eksistere nogle ting i et samfund, førend festivaler kan opstå.

  1. Der skal være en økonomi, som brødføder befolkningen
  2. Der skal være fred i samfundet
  3. Der skal være musik
  4. Der skal være mulighed for flere dages fejring

Skurer vi tiden tilbage, sov man ikke i et telt til festival. I stedet var festivalerne nærmere karneval. Her blev love og normative regler ikke ligefrem overholdt. De vilde dyr, der findes inden i menneskene, blev fundet frem og hyldet.

Mennesker med deforme kroppe, store hoveder eller stylter gemt i buksebenene blev centrum. Musikken spillede på gaderne. Og humøret var højt, nogle gange skræmmende højt.

Udover lige at lovene mere eller mindre blev ophævet til disse dyriske karnevaler, minder det meget om festivalerne i dag. Vi gør ting på festivaler, som vi aldrig kunne drømme om at gøre til daglig. Tænk bare hurtigt på al det affald, som dagligt smides på festivalen. Hvornår eller hvor ville vi ellers acceptere sådan en handling?

Tips til at lægge et budget

Nok om den dyriske og skøre opførelse, som festivalgangerne savner. Nu skal det handle om penge.

For det er ingen hemmelighed, at en tur på festival er dyr. Madboderne bliver år efter år dyrere og dyrere. Det er, som om inflationen på festivalmaden overskrider inflationen i det resterende samfund.

fest

Derfor skal du have nogle tips til at overleve på festivalen.
Det første tip er helt åbenlyst, at du ikke køber maden i boderne, men tager mad med selv – hvis det er muligt. Selvom det er surt, så prøv at få den billige mad i dig. Om alt andet kan dagens første to måltider være fra madpakken. Aftensmaden kan du købe på festivalpladsen.

Andet tip er, at du tager alkohol med selv. Lad være med at købe for meget alkohol, som skal tages med hjem igen dog – det er virkelig ikke særlig underholdende.

Jo mere struktur og planlægning, du kan få med på festivalen, jo flere penge spare du som oftest.

Husk, vandet er gratis

Når sommeren 2022 byder alle festivalgangerne velkommen med åbne arme, skal vi huske en ting. Drik vand!

Det kan være årene væk fra festivalen, har slået os lidt ud af kurs. Men for alt i verden drik vand og masser af det. Jo mere alkoholen bliver fortyndet i din krop, jo mere energi har du dagen efter. Husk at drikke masser af gratis vand.