Derfor er der mange, der undlader at bruge antivirusprogrammer

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er en risiko for at downloade en virus, når man henter filer ned fra internettet. Derfor er det også vigtigt, at man er forsigtig med, hvad man henter ned på sine enheder.

For at sikre sig selv bedst muligt, bør man dog have en form for antivirus program på sin PC. På trods af, at det er en god idé at have dette, er det faktisk langt fra alle, der har det – og det er en skam.

Der er flere årsager til, at folk ikke beskytter deres PC med antivirus, men fælles for alle, der ikke gør det er, at de løber en risiko for at ende med en inficeret PC.

Mange tror, at de ikke bliver ramt

En af de mest fremtrædende årsager til, at folk vælger ikke at installere og bruge antivirus på deres PC er, at de mener, at de ikke bliver ramt. De føler sig sikre på, at de ved, hvad de laver, og derfor ikke får hentet en virus.

Faktum er dog, at der hver eneste dag er rigtig mange danskere, der bliver ramt af virus. Derfor er der også en risiko for, at det en dag er dig, der bliver ramt. Dette er også gældende, selvom du generelt er meget forsigtig, når du bevæger dig på nettet.

Selvom du generelt føler, at der ikke er den store risiko for, at du får downloadet noget forkert, bør du alligevel beskytte dig mod det.

Ikke alle ved, hvad det kan have af konsekvenser

Derudover er det bestemt heller ikke alle, der er klar over, hvor store konsekvenser, det kan have. Én ting er, at din PC bliver inficeret med en virus, der viser en masse reklamer. Noget helt andet er, at der installeres spyware, som holder øje med dine personlige oplysninger.

I værste fald kan det ende med, at der er ondsindede folk, der får adgang til din e-mail, sociale medier og meget andet. Derfor er der god grund til at beskytte sin PC med en form for antivirusbeskyttelse.

Ønsker du ikke at stå i en situation, hvor du pludselig ikke længere har adgang til dine sociale medier, at din e-mail er blevet misbrugt, eller dine bankoplysninger er blevet afluret, er det uhyre vigtigt, at du ikke tøver med at gøre brug af et antivirus program.

Flere tror fejlagtigt, at det er dyrt

En tredje årsag til, at der er en del, der ikke får beskyttet deres PC mod virus er, at de tror, at det er dyrt at gøre. Det er dog ikke sandt, da der findes et hav af programmer, der ikke koster noget at hente eller bruge.

I og med, at du faktisk har mulighed for at beskytte din PC, uden at det skal koste dig noget, er der ikke nogen grund til, at du lader være med det. Sørg derfor for at finde et program, du kan hente og bruge gratis. Vil du have bedst mulig beskyttelse, undgår du dog ikke at betale for det.