De bedste hjerner har styr på hosting og sikkerhed

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med https://intrahost.dk – specialister i webhosting, backup og sikkerhed.

Når man taler om IT, er der mange facetter involveret. En af dem er hosting. Hosting er ofte en smule negligeret, fordi det udadtil lyder som en meget simpel løsning. Og har man en mindre hjemmeside, er det måske heller ikke det punkt, som fylder mest på dagsorden. Men hosting er ikke KUN en service, hvormed du har et webhotel til din hjemmeside. Hosting er også forretningens intranet og de services, som tillader at de ansatte kan tilgå en cloud-service og arbejde remote.

I dag får flere mellemstore og større virksomheder deres egen dedikerede hosting. Det vil sige, at alle serverens ressourcer er afsat kun til virksomheden. Fordelen her er, at der ikke opstår store performance-udsving, når der er mange på, altså når man rammer spidsbelastningen på dagen. Det er med til at sikre, at de ansatte i virksomheden ikke skal sidde og affinde sig i lange loadtider, når de logger på og vil tilgå deres programmer og data. Det er især blevet vigtigt her i disse tider, hvor mange ansatte netop har fået for vane at arbejde hjemmefra og vil have den samme gnidningsfrie oplevelse som sad de indenfor virksomhedens rammer på et lukket netværk.

Hosting er også sikkerhed

Det er svært at tale om moderne IT, uden at nævne sikkerhed. Og helt paradoksalt, åbner flere og flere virksomheder mere op for deres systemer ved at tillade netop remote arbejde og investere i fildeling. Desværre sidder der hackere, ligesom der også florere malware, hvorfor man må være meget opmærksom på at lukke ordentligt af. Sikkerheden bliver heldigvis bedre og bedre, men der er stadig behov for ordentlige backup-løsninger, som gør det muligt at genskabe data hurtigt. En en-til-en udrulning er essentiel for at bevare sine systemer, som da man anvendte dem senest, men også for at have den aktuelle data til rådighed. Er data blot et par timer gammel, kan der allerede være tale om et stort økonomisk tab for en virksomhed og en ekstra byrde på den ansatte.