Coronavenlige oplevelser i Silkeborg

Midt i det skovfyldte og kuperede Søhøjland med Gudenåen som allestedsnærværende kraft ligger skønne Silkeborg. Her er mere end 500 kilometer vandkant og 300 kilometer afmærkede vandreruter i de store grønne skove. Og så er der massere oplevelser man bare ikke må gå glip af.

Uanset om du rejser alene, med venner og veninder eller familien er der helt sikkert masser af muligheder for coronavenlige oplevelser for alle i Søhøjlandet. Find inspiration og information til gode oplevelser i Silkeborg og omegn lige her.

Vandreture

I den smukke by, Silkeborg, findes der intet mindre end 300 km afmærkede vandreruter. Det meget varierede landskab i byen gør sit til at der er noget unikt ved alle vandreruter. Du kan blandt andet prøve kræfter med den 40 kilometer lange himmelbjergrute, den 70 kilometer lange trækstisrute som følger Gudenåen, eller en lang tur gennem den historiske Hærvej. I Silkeborg er der vandreruter for enhver smag.

Himmelbjerget

Det kendte Himmelbjerg er Søhøjlandets nok mest kendte vartegn med sine 147 meter. En rigtig god måde at opleve Himmelbjerget på, er enten ved at sejle dertil med en af Hjejlebådene eller ved at tage vandreturen – Himmelbjergruten. Henover sommeren foregår mange aktiviteter for børnefamilier på toppen af bjerget.

Mountainbiking

I Silkeborg finder du også nogle af Danmarks aller mest udfordrende mountainbikeruter. Blandt andet er mountainbikeruterne i Nordskoven en af landets bedste og mest smukt beliggende mountainbikeruter, hvor Silkeborg-Sti og Sporbyggerlaug sørger for at ruterne står helt skarpe.

Cykelruter

Ligesom at Silkeborg Søhøjlandet byder på nogle af Danmarks mest unikke vandreruter, så er områdets cykelruter også oplevelsen værd. Her kan der blandt andet nævnes områdets 4 banestier og med mere end 250 kilometer afmærkede cykelruter, så er det altså bare med at komme ud på cyklen.

Lyder disse oplevelser som noget for dig, så tøv ikke med at hoppe ind og læse mere om dem.