Computermusene rejser sig op i Kolding

 

I Kolding har man efterhånden fået øjnene op for hæve-sænke-bordets små mirakler. Flere og flere computermus rejser sig således op i løbet af arbejdsdagen. På den måde bliver arbejdet sundere og mindre belastende.

 

Hæve-sænke-borde er efterhånden lidt af en landeplage, og det er sådan set slet ikke nogen dårlig ting. Det siger nemlig noget om, at danskerne – heriblandt borgerne i Kolding – er blevet bevidste om, at det er sundt at stå op i løbet af arbejdsdagen.

 

For mange betyder det færre smerter og i det hele taget et bedre helbred. Utroligt nok har det nemlig store indvirkninger på krop og sind at rejse sig fra kontorstolen.

Rejs dig og bliv sund

Man skulle måske ikke tro, at det kunne gøre sådan en stor forskel, men det har en markant påvirkning på vores sundhed at stå op i løbet af arbejdsdagen. Det forbrænder både kalorier, sætter gang i blodomløbet og virker ikke mindst skånsomt overfor ryggen. Mange af os har nemlig en tendens til at sidde på en usund måde foran computeren.

 

Den menneskelige krop er ikke skabt til alt det stillesiddende arbejde, som er så almindeligt i dag. Den har brug for bevægelse for at have det godt. Og faktisk er det ikke det store, der er brug for. Du behøver nemlig ikke gå en lang tur i løbet af arbejdsdagen for at få et bedre helbred – bare det at rejse dig op nogle timer i løbet af dagen kan gøre en stor forskel.

Sådan implementerer borgerne den nye vane

Vaner er svære at ryste af sig, så selvom det lyder nemt lige at rejse sig op, kan det være svært at huske. Man skal virkelig være opmærksom på at øve den nye vane for, for alvor, at implementere den. Borgerne i Kolding bruger flere forskellige metoder for at blive hjemmevante med det stående arbejde.

 

Nogle vælger at sætte en alarm, så man husker at rejse sig en gang i timen. Andre vælger at veksle mellem en times siddende arbejde, en times stående arbejde og så videre. En anden god metode, til at huske at rejse sig i løbet af dagen, er, at tage et lille vandglas fremfor et stort. På den måde vil man helt naturligt være nødt til at rejse sig oftere for at fylde det.

Stående arbejde hitter i alle erhverv

På tværs af erhverv er det stående arbejde blevet et hit. Det har således ikke den store betydning, om du driver en tech-virksomhed eller har en escort side – i samtlige brancher vil det være gavnligt for sundheden at huske at stå op i løbet af arbejdsdagen. Mangel på bevægelse er nemlig én af de mest almindelige årsager til livsstilssygdomme og for tidlig død.