Sunde alternativer til junkfood

De fleste af os elsker junkfood. Dog er det de færreste af os, der vil indrømme det. Det feder, det giver en falsk mæthedsfornemmelse og det er generelt ikke noget, vi bør fylde vores kroppe med. Kan du alligevel ikke undvære pizza, crispy kyllingenuggets eller forårsruller? Så læs med her, og lær hvordan du laver sundere alternativer til den junkfood, som vi alle hader at elske.

Sund pizza

En god måde at lave en sund pizza på, er ved at bruge tortillas som bund. Så får du ikke nær så mange kulhydrater indenbords, som hvis du sad med en klassisk pizza, hvor der nærmest er mere bund end noget som helst andet. Brug derfor tortillas, tomatsauce og fyld efter eget ønske. Du kan også nemt bage din egen pizzabund, evt. ved at bruge fuldkorn. Du kan også købe færdige fuldkornspizzabunde, som kan rulles ud med en ganske almindelig dejrulle.

Sunde ”nuggets” og rodfrugtfritter

Kan du ikke få nok af nuggets og pomfritter, kan du lave et sundt alternativ bestående af kylling vendt i cornflakes-rasp og fritter lavet af rodfrugter i ovnen eller i en airfryer. Det er et supersundt, nemt og lækkert alternativ, og har masser af smag, men uden al den olie, du får når du køber nuggets og pomfritter fra f.eks. McDonald’s.

Sunde forårsruller

Forårsruller behøver heller ikke at være stegt i olie, men kan laves i ovnen og fyldes med f.eks. grøntsager eller magert kød. Sørg for at pensle dem inden du putter dem i ovnen, og de vil få en gylden og sprød overflade.

Kan du heller ikke vente med at få prøvet en eller flere af ovenstående opskrifter af? Det er bare at kaste sig ud i det, og mangler du køkkenudstyret til rigtigt at komme i gang med at kokkerere, finder du et udvalg af bl.a. køkkenmaskiner, dejruller og tilbehør her.