Sådan holder du orden vha. labels

For mange mennesker er et opryddede omgivelser med til at give ro, så de kan koncentrere sig om andre ting.

For at holde orden og gøre det nemt hele tiden at have sine omgivelser opryddede er det en god idé at organisere sine ting. Så undgår du at tingene hober sig op og du skal rydde mange ting op på én gang.

Med labels får du et godt udgangspunkt for at lave systemer og gøre det nemt for andre end dig selv at hjælpe med at holde orden. Uanset om det er på hjemmet eller kontoret.

  • Smid de ting ud, som du ikke længere skal bruge. Eller giv det til genbrug. Der er ingen grund til at finde plads til ting, som ikke har værdi for dig længere.
  • Du skal du have nogle reoler, skuffer, kasser eller kommoder, som du kan bruge til at organisere dine ting i. Flere små kasser end enkelte større gør det nemmere på den lange bane at holde orden.
  • Inden du går i gang beslutter du dig for nogle kategorier, som du laver labels til. Når du sætter labels på kasser eller reoler hjælper du dig selv til at huske systemet – og du bliver ikke så nemt fristet til at lægge noget i en kasse, hvor det egentligt ikke hører til.
  • Pas på med at lave systemerne for detaljerede, med mindre det er kritisk at adskille de specifikke genstande. Det skal også være nemt at bruge kategorierne en dag hvor du har travlt.
  • Sæt labels med navn i tøjet. Kan I ikke kende børnenes underbukser, strømper osv. fra hinanden? Så sæt navn i det. Så ender tøjet ikke forkert i garderoben efter vask.

Hold orden i køkkenet vha. labels

På arbejdspladser, i fritidsklubber, sommerhuse og andre steder, hvor mange mennesker bruger de samme kopper, tallerkner og køleskabe kan det være svært at fastholde et opryddet køkken. Simpelthen fordi folk ikke ved hvor tingene skal være og derfor bliver de gode intentioner om at rydde op og lægge ting på plads erstattet af, at tingene bliver lagt i en tilfældig skuffe, hvor der er plads. Ofte til stor frustration for den næste, der skal bruge noget i køkkenet og som heller ikke kan finde det hun skal bruge.

Med labels i køkkenet kan du angive præcis hvor tingene skal være. Du kan også skrive hvor mange af hver genstand der skal være. Placer dine labels diskret nede i skuffen eller på hylden et sted, hvor det er synligt at se, når man skal lægge noget på plads, men måske ikke så synligt på afstand. Du kan også designe pæne labels som passer til stilen i køkkenet eller bruge transparente labels med sort tekst. Vælg labels i en slidstærk kvalitet, som fx vinyl. De falmer ikke og klistermærkerne bliver heller ikke slidte ved at blive våde. Hverken hvis du taber et glas vand eller ved den daglige aftørring med karkluden.

Se mere på ikastetiket.dk, hvor du finder etiketter i alle tænkelige materialer, størrelser, faconer og farver. Alt sammen i dit design.