Hvorfor er mosaik et godt valg?

Mosaikker har været lidt ude i kulden, men er et oplagt valg, hvis du ønsker at sætte dit helt eget præg på indretning. Så hvad er mosaik og hvordan kan du anvende dem i din bolig?

Mosaik er betegnelsen for småsten, glasstykker og lignende, der sammensættes i et mønster og fastgøres til et underlag. I dag er mosaikker ofte opsat på net, hvilket gør montagen lettere.

Mosaikker findes i mange forskellige smukke designs, hvoraf nogle har et enkelt og naturligt look, som ligner sten, træ eller lignende materialer, mens andre er farverige, mønstrede eller lignende. Det store udvalg og de mange designs er netop det, som gør, at mosaikker er det perfekte valg til at skabe et unikt udtryk i din bolig.

Traditionelt set anvendes mosaikker ofte på badeværelset, hvilket giver god mening, da man godt kan være en smule begrænset i forhold til indretning mulighederne her. De fleste mosaikker kan dog anvendes i hele boligen og er også smukke på væggen, på møbler og sågar på gulvet.

Ofte vil man nøjes med at sætte mosaikker op i et afgrænset område, hvilket eksempelvis kunne være bag køkkenbordet, på badekarret, på en halvmur eller lignende. Hvis man begrænser mosaikkerne til et mindre område, så kan det være en fremragende måde at skabe et farvestrejf eller et blikfang i indretningen ved at vælge en farvet mosaik eller en mosaik med et markant udseende.

Vælger du derimod en sten eller træmosaik, så kan du sagtens beklæde en hel væg og derved bringe naturen ind i boligen.

Har du et gammelt møbel såsom et skab, et bord eller en kommode, der har set bedre dage, så kan du med mosaikker og måske lidt maling give møblet et nyt liv og samtidig skabe et møbel, som er helt unikt og som med sikkerhed ikke findes magen til andre steder.

Med andre ord giver mosaikker dig en oplagt mulighed for at slippe din indre designer løs.